søndag 16. oktober 2011

Litt fra de siste dagene.

Torsdag var vi på båndleting. Og vi fant da et flott skinnbånd. Og noe de kaller badedekken.  Kan være lurt å ha for Ylva blir veldig krøllete når hun blir våt og dekkene er laget til springeren får å roe litt ned på krøllene.

Ja, jeg vet noe av dere med FL nå stønner. Det er nok litt mere styr med springeren, men det er ikke så mye eller så ofte som det høres ut til.

Litt om Ylva som jeg har lært henne å kjenne den uken hun har vært her.  Hun er veldig lydig, går løs i hagen og på tur. Drar ikke i båndet, bruker stort sett bare retriverbånd på henne når vi bare skal gå en kort tur rundt kvartalet. Hun elsker barna. Hun følger dem overalt og William kan gå med henne i bånd. Når hun merker motstand på båndet så stopper hun. Hun roer seg fort hos andre når vi er på besøk. Legger seg ved beina mine etter hun har hatt en bli-kjent-runde.  Hun elsker å kjøre bil, legger seg fint når vi kjører og venter pent og stille når jeg er innom butikken.  Hun vil gjerne ligge i senga, men det er ikke lov.  Hun har buret sitt ved siden av senga mi. Hun lukter ikke hund og holder seg stort sett ren og pen.  Hun er overstrømmelig happy-happy og bare en glad logre jente.  Hun er trygg og stødig og skuddsikker. Det merket jeg på tur i dag. Hun liker ikke å bade. Vasser ikke i vann. Og stikker fra badet når jeg skal dusje, litt slukøret. Jeg må bare smile av den stilen som lister seg ut av badet. Hun har masse energi, men på samme tid er hun veldig rolig.  Merker henne ikke inne.  Hun ligger stort sett ved siden av meg. Og senga etter Charlie tror jeg at jeg kan sette vekk. Det har hun aldri ligget i. Hun er en støvsuger og dermed et matvrak. Må passe på linjene hennes. Stjeler gjerne fra bord eller benk. Så nå er det slutt på å gå i fra maten på bordet for å hente noe på kjøkkenet.

Det som står igjen nå er hjemmealene-treningen. Vi har gjort det hver dag og slett ikke i mål ennå. Hun har vært alene 1 time nå og bare 10 minutter som var bjeffefrie.  Hun har ikke blitt bur-redd av dette. Det var jeg først redd for. Hun elsker buret sitt og går frivillig inn der. Så i morgen må hun bli med på jobb. Det er for tidlig å gå fra hun ennå.  I og med hun har litt alder så vil vel dette ta litt lenger tid enn med en valp.  Vi for ta tiden til hjelp. Heldigvis så jobber jeg sånn at jeg kan ta Ylva med meg.  Det er ikke noe problem.

Litt bilder fra turen i dag. Vi var først en tur i Vestmarka og i ettermiddag var vi i Ula. Det ble masse tur i det fine været i dag og Ylva er trøtt nå.  Hun ligger rett ut her.

 

018

Fine jenta med jaktdekken på. Det er utrygt i skogen nå.

024

Må har sterke farger på under elgjakten her nå.

031

Så ble det tatt bilder av Ylva og meg. Ikke lett å få fokus på en glad-hund.

037

Jeg vil da heller sitte på fanget.

043

Logre-jenta!!!!

045

Såååå fikk vi det til.

095

På tur nr 2 i dag dro vi med Marius og ungene til Ula. Ylva må følge med på hva som skjer.

I morgen er det atter en arbeidsdag, hvor blir denne helgen av??????  Nå går det for fort mot jul, men julegavene har begynt å fylle opp i huset.  Heldigvis!!!!!!  Hater å bruke hele desemberlønna på julegaver. Bare et lite sukk på slutten her.

Ha en fortreffelig uka, alle sammen!

7 kommentarer:

 1. Så fine bilder av dere, Nina! Og alt høres jo bare så positivt ut!
  Man kan vel ikke forvente at hjemmealene-treninga skal være unnagjort på ei uke, selv om du kanskje føler du har kjent henne hele livet allerede ;)
  Fint at du kan ta ho med på jobb!

  Hm. Jeg begynner aldri med julegavene før i siste liten...kanskje jeg skal prøve å gjøre det i år..? Høres jo veldig smart ut, da.
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. Dette er jo gode nyheter Nina. Så nydelig Ylva er!
  Det høres ut som at alt går over all forventing. Det eneste som gjenstår er vel hjemmealene treninga, det går seg nok til skal du se, selv har jeg ikke særlig erfaring på akkurat det område.

  Gratulerer med ny side Nina, har skrållet meg nedover, mange nydelige bilder!

  SvarSlett
 3. Mange fine og koselige bilder, Nina. Det ser ut som dere koser dere masse masse masse :-)

  SvarSlett
 4. Koselige bilder av deg og Ylva ;) Hun viser hvor glad hun er i deg. Du må nok ta tiden som trengs med hjemme alene treningen siden er er så stor, så bra at du har mulighet å ha henne med på jobb. Ellers så er hun rene "drømmehunden", dere kommer nok til å få mye glede av hverandre.
  Ha en flott uke !

  SvarSlett
 5. Ylva høyres ut som ein draum!! Så snill og lydig at eg vert heilt misunneleg her eg sitt og les!

  Det der med heime-åleine-treninga går seg nok til skal du sjå. Og så vil ho jo føle seg meir og meir heime hjå deg etter kvart som tida går, og venne seg til dagsrutinane dine og skjønne at du av og til går i frå ho men kjem alltid tilbake. Du anar ikkje kor mykje eg sleit med heime-åleine-treninga til Heino i starten, det var eit mareritt, og tok laaang tid. Eg trudde aldri han skulle tei still! Men mykje av grunnen var nok at eg i litt av den fyrste kvalpetida budde litt heime hjå foreldra mine og litt hjå svigers medan eg holdt på med oppussing av ei leilegheit på den tida, og då var det andre i familien som sprang for å sjå til han kvar gong han bjeffa under åleinetreninga, og då fekk han jo oppmerksomhet for masinga si..kardinalfeilen!! Men så snart me kom i orden i den nye leilegheita og fekk styre kvalpeoppdragelsen utan innblanding frå velmeinande familiemedlemmer så ordna alt seg - HELDIGVIS. Trudde aldri det skulle gå! Så eg håpar det går meir knirkefritt for deg og Ylva, og det trur eg nok! Ho er jo så snill og lydig på alle andre punkt, så dette går nok flott :)

  SvarSlett
 6. KOS KOS KOS...så glad på dine vegne Nina..Denne jenta virker jo helt super..Å lurt med dekken i skogen da!! Jeg tar meg turer på fjellet jeg, der er det bedre sikt ;)

  SvarSlett
 7. Så fint at det går så bra med deg og Ylva:-)
  Viktig med dekke til slik type hund.
  Jeg kjenner rasen godt. Da vi har hat den i familien i årevis. En artig hund.

  SvarSlett