søndag 19. februar 2012

Her er vi igjen!

Det har gått alt for lenge siden jeg har skrevet her.  Men  det er så mye som skjer i hverdagen nå.

Bonnie er fortsatt supersnill.  Flink, søt, rolig, lydig, myk og en skikkelig gla`jente.  Vi har kommet inn i vår hverdagsrutine. Og hjemmealene går såååå bra. Det takler hun fint. Når jeg skal dra på jobb,sitter hun forventningsfullt i gangen og ser på meg. Så sier jeg bare; nå skal du være hjemme. Da går hun inn på soverommet og legger seg i kurven sin.   Hun er en forsiktig og samtidig tøff jente.  Masse nytt for henne som kennelhund og hun tar alt på strak arm.  Nå har jeg begynt med klikkeren på henne.  Hun må jo lære basis som sitt og ligg. Hun er jo et matvrak og det kan være slitsomt noen ganger.

007

Bonnie er en klar sporhund. Så fort snøen forsvinner nå så kommer blodet ut av frysa. Da er det bare å prøve henne.  Hun har en onkel som er svensk og norsk viltsporchampion.  Så det ligger i genene.

071

Her er onkelen til Bonnie, Ursa Majors Super Mario eller Oskar til daglig.  De er jo like i utseende også.

På lørdag var jeg på utstilligen til Spaniel-klubben i Skien.  Det var en “merkelig” opplevelse. For det første så var det flere raser som er spaniel. Mange nyklipte cockere, engelske og amerikanske. Ikke i min smak.  Så kom det andre spanieler som jeg aldri har sett før. Ikke alle hunder er vakre. Det er helt sikkert. Men jeg skulle møte Bonnie sin oppdretter der og bli enig om avtalen vår om Bonnie.  Nå er det avgjort at Bonnie blir hos meg. Solveig er fornøyd og jeg er fornøyd.  Bonnie er bare happy-happy.

056

Solveig i ringen med Topper, en hanne hun har hentet i England. Skjønner ikke så mye, men han skal vist være veldig lovende. Tok cert og ble 2 hannhund. Hun hadde med seg 5 hunder og det var ikke tid til å snakke midt under utstillingen.

069

Mammaen til Bonnie, Ursa Majors Scarlett.  Bonnie fikk hilst på hele slekta og var bare lykkelig.  Og så fikk jeg møte Ylva igjen. Oppdretteren hennes stilte henne der. Det var moro å møte den glad jenta igjen. Hun kjente meg helt klart igjen.

Det er mye koseligere på lapphundutstilling. Det er mye mer konkurranse blandt spanielene.  Når jeg har vært på lapphundutstilling så er det mye mer prating og folk går mer rundt og prater med hverandre. HØRERE DERE??????? Jeg skal på lapphundutstilling igjen!!!!!!!

001

Så inni mellom jobbing noen kvelder i uka, jobbe med Bonnie, gå tur med Bonnie så har jeg begynt å trene på treningsstudio.  To ganger i uka, da er den ene dagen søndag, trener jeg.  Bytter litt på vilken dag det blir i uka etter hvordan jeg jobber med dama jeg er assistent for. På søndag trener jeg fast indoor med styrke på mage og rygg.  Det er 45 min. elipsmaskin før øvelser for mage og rygg. I uka har jeg mitt eget program for styrke på apparater. Også prøver jeg å ta timer med instruktør. Da er det masse forskjellig å ta som intervall-styrke og kondisjojn. Så nå er hverdagen min blitt hektisk og kveldene blir korte. Jeg er trøtt når klokken blir 2300. Noen ganger har jeg allerede sovnet på sofaen.

Med Bonnie trener jeg miljø og sosialisering.  Hun er jo ikke vant til mye så jeg tar henne stadig med på små turer på butikk, kjøpesenter eller til byen. Mye er skummelt, men nysgjerrigheten er for stor. Hun bare må bort å sjekke. Hun er også med på fredager til Hermann og mammaen hans. Dama jeg er assistent for.  Hun vil fortsatt ikke leke med andre hunder, men hun har begynt å springe med Aida og andre hunder. Men ikke for langt. Da snur hun og kommer tilbake for å sjekke om jeg er der ennå. Hos dyrlegen har vi vært på besøk 2 ganger. Bare for å sosialisere.  Hun sitter bare ved siden av meg. Og etterhvert legger hun seg. “ Dette var kjedelige greier”. Det er jeg sikker på at hun sier.

026

En ting som jeg har lært etter å bli mer kjent med Bonnie, spaniel er ikke så kloke som lappen. De er mere virrete, her kommer jeg, jeg er bare her lissom.  Det er jo en sjarm i det også.  Kan nok hende de blir mer kloke når de blir gamle, men virker ikke som de er så følsomme i sinnet som en lappe. IKKE for å si noe galt om Bonnie, men for å forklare dere litt av den forskjellen jeg har oppdaget nå. Jeg synes Bonnie er veldig søt når hun er litt vimsete.  Jeg kjenner meg litt igjen- hihi. Og jeg har oppdaget en stahet i henne. Den myyyyyke hunden jeg hentet som jeg synes litt synd på er STA.  Jeg har måttet vist henne hva som er min plass i sofaen og hva som er hennes. Og det med å flytte henne fysisk. Hun ville ikke flytte seg frivillig. Nå har hun skjønt at jeg mener det og flytter seg når jeg kommer for å sette meg.

042

Dette ble mye fram og tilbake, litt kaos i innlegget, men dere for være snill med meg. Jeg har hatt en time trening i dag, 3 timer bading med ungene i Langesund Badeland og tur med Bonnie etterpå. Nå er jeg trøtt og deilig sliten i kroppen.

Så mens jeg venter på våren….så for dere ha en flott uke.

033

 

 

 

 

16 kommentarer:

 1. Oioi, her har eg gått glipp av mykje! Har vore lite på blogginga for tida, men no har eg lest gjennom alle innlegga dine som eg ikkje hadde fått med meg. Fyrst av alt: veldig trist å høyre om mor di. Samtidig forstår eg også kva mormora di meinte med uttalelsen sin..

  Og så til Bonnie då..for ei nydeleg jente! Høyres ut som de stortrivst ilag, og eg blir veldig glad av å sjå bilda dine! Det er godt at du har fått hund i huset att, Nina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Kristina. Jeg er veldig glad for å ha en hund igjen. :))))

   Slett
 2. GRATULERER med at Bonnie nå er din! Jipppiiii!!!!

  Det nederste bilde var kjempetøft!

  SvarSlett
 3. Høres ut som dere trives i lag og det er jo supert ! Bonnie er bare så søt, de har ett herlig uttrykk springerne. Herlig det siste bildet av henne i spranget,med begge øra rett opp :D
  Du kommer til å bli kjempesprek med all den aktiviteten driver med. Du kan snart være med Nøve på toppturer uten å bli anpusten :)

  SvarSlett
 4. Nøve sine turer er noe for seg selv. I hvertfall masteløypa. Men jeg forbereder meg. :))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du er klar nokimassevis! Det er bare å komme nå, Nina :). Og til våren engang blir det sporhelg med lapper, dere er hjertelig velkomne til å bli med på det!!!

   Slett
  2. Jeg blir gjerne med på sporhelgen. Det høres gøy ut. :)))

   Slett
 5. Herlig å lese om hvor fint det går med deg og Bonnie.
  Gratulerer så masse med en vakker og kjempe søt spaniel-jente!
  Mange gode, fine bilder har du tatt. Må le litt av staheten til Bonnie, trodde det tilhørte lappene.
  Nå må du bli sprekk med all den trening,mistet nesten pusten her, av å lese om hvor stort program du har for dagen/kveldene.
  Bra det, Nina!!!
  Jeg ser også frem til våren, det er så isete rundt oss nå, ganske håpløst å få til noe ekstra, ute.
  Håper du kommer på lapphund utst. hvor vi har det så sosialt, du vil jo alltid være en del av "oss", gleder meg til å få hilse på Bonnie!

  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Inger. Her er broddene på. Det er farlig å gå på tur nå.
   Satser på Kongsberg som neste utstilling. Skal se om det ikke krasjer med bursdagen til Andrea i år.

   Slett
 6. Gratuerer med Bonnie, høres jo veldig bra ut! Hun ser kjempesøt ut, og litt vimsete har jeg hørt at de kan være.

  Så flink du er som har begynt å trene, nå blir du sikkert sprek!

  Herlig bilde nederst i innlegget ditt:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk, Gry! :))))

   Sprek og sprek, fru Blom. Greit å holde seg litt i form. Har lagt på meg endel og siden jeg er glad i mat, så er dette en måte å få klærne til å passe igjen. :)

   Slett
 7. Først av alt: Gratulerer med ny samboer :) Så koselig at du fikk beholde henne. Og det ser jo virkelig ut som om dere går flott sammen. Morro å lese alt du skriver Nina. Ønsker deg lykke til videre med sosialiseringen og blodsportrening. Klem

  SvarSlett
 8. Koselig å høre at nå er Bonnie din!!! Koselig innlegg og mange fine bilder, god helg Nina og Bonnie:o)

  SvarSlett
 9. Du kommer nok bestandig til å være en del av lapphundmiljøet uansett hvilken hunderase du har. Det fins mange flotte hunderaser, og Bonnie er nydelig og sikkert en fryd å leve sammen med. Men har du først levd samspillet med en elsket lapphundsjel så har det nok vært med på Å FORME DEG som (hunde)menneske også. Vi er blitt skikkelige "lapp(hund)kjerringer" noen og enhver av oss i all sin positive forstand, og det du har med deg derifra er helt sikkert til stor glede og nytte for søte lille Bonnie :D
  Koselig å lese om dere.

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye med ny hund. Synes hun ser ut til å være en søt spaniel jente. Du er jo kjempeflink til å trene med henne. Lykke til videre med treningen, snart er det blodsporvær! :)

  SvarSlett