søndag 6. januar 2013

Tilbakeblikk og nytt år.

Litt oppsummering over hva som har skjedd i året som gikk. Synes dagene bare forsvinner og da er det greit å se litt hva som egentlig en har gjort.  Som de fleste går dagen med til jobb og faste rutiner. Men ofte skjer det litt mer som noen ganger en bare glemmer. Det er jo dumt når en blogger så sjeldent jeg gjør.

JANUAR: Stor glede, reiste og hentet Bonnie. Jeg fikk ei lita, forsiktig frøken fra Kongsvinger. Husker jeg var så spent på hvordan det ville bli å overta en unghund. Har jo bestandig hatt valper. Jeg tok 2 uker ferie i den sammenheng.  Det var vist like greit, for mamma døde samtidig. Og vips, så var hverdagen en helt annen. Dette er hendelser som stort sett fylte januar.

015

Første kvelden!

FEBRUAR: Kan ikke tenke på noe spesielt som skjedde da. Jo, var på utstilling med spanielklubben  i Skien. Og det ble avgjort at Bonnie ble hos meg. OG jeg begynte å trene!!!! Det er vel det som skjedde utenom alt annet med Bonnie.

MARS: Da fikk jeg endelig byttet inngangsdøra.  Jeg kjøpte en veldig lite brukt på finn.no og Marius hjalp meg. Så på et par timer en lørdag satte vi inn døra. Og jeg var veldig trist for jeg ikke kom på lapphundutstillingen i Kongsberg.

004

William var med og ryddet etterhvert som vi reiv.

APRIL: Dette var vel måneden som Grethe og jeg kjørte til feil fylke for å gå blodspor. Flaut! Hadde allerede testet hundene på blodspor og de er kjempeflinke. Så dette må vi bare gå videre med. Og det var da undersøkelsene mine begynte.

MAI: Dette var måneden Nøve planla blodsporhelg. Og som jeg gledet meg til å teste ut Bonnie med noen som var proffe. Ellers jobbet jeg mye fortsatt med Bonnie i miljøtrening og vanlige kommandoer. Og ikke minst, min egen trening.

JUNI: Dette var skuffelsens måned.  Bonnie fikk løpetid før tiden og bilen sang på siste verset. Helgen hos Nøve måtte avlyses.  Men bil må en ha og en ny ble kjøpt inn. Jeg fikk med meg litt av Sandefjord utstillingen, men ikke lapphunden. Det var få hunder påmeldt og de var ferdig innen jeg kom. Men en liten prat med 2 stk. Sidsel/Sissel fikk jeg med meg. Jeg skulle jo ha stilt Kaysa der for Kristin, men hun hadde løpetid.

047 

Fiiiine Kaysa!

JULI: Ferietid og sverigetur. Jeg har vært på Ullared for første gang. Og det bør gå minst 1 år  i mellom hver gang. For du er rimelig lei av shopping når en har vært der. Senteret er så stort at de har røykerom.  Det er umulig å komme seg ut før du kommer til kassa. Og så har jeg vært på min første konsert. Stavernsfestivalen!  Kent og Sivert Høyem. Slett ikke dårlig til å være trege Nina.

AUGUST: Jeg fikk passe Chico ved to anledninger. Det var moro å ha to hunder, selv en hanne som veier nesten dobbelt av Bonnie. Det var også varmt på den tiden og Chico er en bade hund.  Bonnie er ei pyse. Men det hjalp å ha en annen hund som viste henne at dette er ikke farlig.

005 (2)

Bonnie vil ikke og prøver å klatre på meg. Chico kommer hjelpende til.

SEPTEMBER: Kantarellsøkkurs!  En morsom helg for både meg og Grethe. Begge hundene var med og vi storkoste oss. Bonnie fyller 2 år, og tenk hun har ikke vært hos meg i 1 år ennå. Ikke nok med det, siste helgen klaffet endelig alt så jeg fikk meg en tur til Nøve. Dette er faktisk høydepunkte for i år. Det er vel bare Gry som skjønner hva jeg mener når en “lander” litt når en kommer dit. Jeg skulle vært en tur til i høst, men det fikk jeg ikke til.

301_10151186997392229_326952758_n (498x428) (3)

Meg og Bonnie med Bergheim i bakgrunn.

OKTOBER: Tempoet mitt i hverdagen har blitt satt ned nå og jeg jobber ikke like mye. Jeg trener bare en gang i uka.  Sånn har det vært en stund og ting har blitt mye bedre. Jeg har fått mye mer energi igjen.  Endelig fikk jeg byttet de to store stuevinduene mine. Jeg bestilte dem på nettet og fikk dem levert på døra. Marius og Bjørn kom en lørdag og hjalp meg å få dem inn. De var dritt-tunge. Unnskyld uttrykket!  Men det var de.

073 

Sjekk sofaen min, det var litt av en jobb jeg hadde den kvelden.

NOVEMBER:  Ikke noe spesielt denne måneden. Vi slipper hundene på Kyststien og koser oss. Det er mye regn og ørene til Bonnie er støtt våte. Jeg bestemmer meg for å klippe henne på lengden. Stakkars!  Men slett ikke verst. Kan godt ha litt kortere ører, Bonnie. Nå håper jeg ikke oppdretter leser dette. Da får hun nok grøssninger, hihi.

063 (2)

Ei kjempeflink jente på innkalling.

DESEMBER:  Julen er i gang og det er jobbingen igjen.  Desember er litt mer masete enn andre månder. Jeg har ikke bakt et slag i år. Bare gjort det jeg må. Slappet av på fritiden. Når det var kaldt måtte jeg jo jage Bonnie ut. Hun vil ikke ut i regnevær eller når det er kaldt. Jeg blir jo lat av en sånn hund.

Nå er det nytt år og nye muligheter. I dag begynte vi dagen med en lang tur med Grethe og Chico.

004

Chico har vært skikkelig tilhenger i dag. Bonnie har hatt løpetiden i jula og det lukter vist godt der ennå.

014

Mamma, hjelp meg!  Det hjalp ikke med knurring eller glefsing. Han var der hele tiden.  Bonnie gav opp til slutt. Hun snuser og gjør sitt, han henger etter i bakenden hennes. Det var turen i nesten 2 timer i dag.

019

Hvis hun satte opp farta som kom hun litt unna. Chico er stor og tung og ikke så kjap.

025

Tunga på tørk og vill i blikket. Tror han sover godt nå. Men go er han uansett, til vanlig. Snill som dagen er lang.

046

Til slutt begynte han å hoppe på Bonnie og vi torte ikke mer. Jeg hadde pigger og det hadde ikke Grethe. Så jeg tok han i bånd. Han synes det var såååå dårlig gjort at Bonnie fikk springe løs. Dere ser jo den isete veien bak meg. Det er egentlig en trakor vei mellom to jordet. Det er glatt på tur nå. Derfor gikk vi på jordet og i skogen i Tjølling i dag.

Til slutt en liten “ting”,  i morgen er det 1 årsiden jeg hentet Bonnie. En liten merkedag. Smilefjes med åpen munn 

027

 

HA EN SUPER UKE, ALLE SAMMEN! Smilefjes med åpen munn

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med 1 års dagen for din Bonnie. Utrolig så fort tiden går. Du har fått en god hund, see hvor flott hun står!

  Fint å lese om året det gikk, hos deg, og fine gode bilder, som alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk,takk, Inger! :) Jeg føler at Bonnie har vært her mye lenger.

   Slett
 2. Hei på dere!
  Artig å lese om hva dere gjore i 2012.
  Har begynt å skrive i en sånn vær bok så
  kanskje jeg åsså kan huske hva jeg gjør i løpet av
  året. Så skal jeg skjerpe meg og kommer oppom deg
  når jeg kjører forbi på e18.
  Ha en fin uke videre!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, kjører du forbi så ofte, Gry? Ja da må du ta en tur innom. En sånn værdagbok har vi kjøpt til vår onkel i bursdagsgave i noen år nå. Det er moro å følge med.

   Slett
 3. Kjører ikke så åfte den veien men det hender at jeg kjører den veien
  når jeg skal til søstra mi. Kjører noen ganger over siljan men jeg bytter
  på og kjører e18 noen ganger.

  SvarSlett
 4. Godt nyttår.
  Så fin årskavalkade ;) virker som Bonnie har blomstra opp i tiden etter hun kom til deg. Så fin hun er, det siste bildet er så flott. Så er jeg imponert over dine gode hjelpere, både store og små. Men du stiller jo flittig opp somm barnepasser så litt hjelp tilbake er på sin plass.
  Kanskje vi treffes en gang i 2013? ;)


  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig greit å hjelpe hverandre, Anne-Liss. :) Vi bytter tjenester stadig vekk. Ja, kanskje i år vi sees. For se hvor ferien bringer oss. :)

   Slett
 5. Alt ialt ser det ut til at 2012 var ett veldig så fint år! Bortsett fra noen vondter her og der, men slik er det å bli gammal ;) Du gjør det med stil!
  Gleder meg til du og Bonnie kommer oppover igjen. Olabu og Hallingnatten, vet du..de venter!

  Stakkars Chico, er ikke greit å være så forelska. Kanskje du burde prøve det sjøl i 2013? Hehe. Glad i Bonnie ble du iallefall fort, og dere er en perfekt match!
  Ha ei super uke sjøl, du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal jo kjenner en lever, er det ikke det de sier. Så noen vondter skal en ha.
   Forelsket????? Det er lenge siden....og jeg tror jeg har en form for forholdsangst. Vet ikke om det er noe som heter det. Men jeg har Bonnie. :)

   Slett
 6. En fin oppsummering av et år med mye glede og litt sorg. Det er vel sånn det skal være det. Bonnie og Nina har i hvert fall blitt en god match! :)Håper det blir mye fint å nevne i oppsummeringen for 2013 :)
  Tenkte på deg i går da jeg var i nabolaget, men det blir jo så fort mørkt. Neste gang... :)Det var farlig glatt i Stavern i går, til og med på fortauene :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er livet, Tove. Og det skal det jo være. Vi kan ikke gå igjennom det på en sky. Tror det er et ordtak, men husker det ikke. Jaså, Stavern har blitt besøkt. ;) Her går jeg ikke mange meterne uten brodder. Det er farlig her nå. Si i fra hvis du er i Stavern en tirsdag eller onsdag. Da er jeg der på jobb. Da har jeg en time å møte deg på. Spørs jo på tiden da.

   Slett
  2. Jeg er nok stort sett i Stavern på torsd-mand, men skal prøve å huske på tirs og onsd, Nina. Selv om jeg trviler, fordi jeg gikk og tenkte på at du var der på mandag og lurte på om jeg skulle sende deg en melding. Da forstår du vel hvor mye jeg husker...

   Slett